Welkom bij de Levels Comedy Club, het nieuwe gezicht van de geliefde Roes Comedy Club die in oktober 2019 zijn deuren opende in de gezellige kelder van café De Roes, in het hart van Gent. Onder leiding van Domien Vloeberghs begon onze reis met een duidelijke missie: het Vlaamse comedytalent ondersteunen en ontwikkelen. Door de jaren heen diende onze knusse kelder als het podium voor zowel ontluikend talent als de crème de la crème van de comedywereld, waarmee we een centrale plek in de lokale comedycultuur verwierven.


In de Roes, ondersteunden we een bloeiende scene van stand-up en improvisatiecomedy, waarbij we een platform boden aan zowel nieuwe gezichten als gevestigde namen. De club stond bekend om zijn gastvrije, intieme sfeer, waar artiesten als Jeroen Leenders, Xander De Rycke, Kamagurka en vele anderen memorabele shows gaven. Deze geschiedenis vormt de basis van waaruit we nu verder bouwen.


Tot voor kort, na bijna vier jaar van onophoudelijke lachsessies, avonden vol vermaak, en de groei van een hechte comedygemeenschap, hebben we een grote stap gezet. Met de verhuizing naar de Publika, betraden we letterlijk en figuurlijk een nieuw niveau - wat leidde tot de geboorte van de Levels Comedy Club. Deze stap markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis.

Onze nieuwe thuisbasis in de Publika biedt niet alleen een professionelere setting, maar behoudt de essentie van wat de Roes zo speciaal maakte. Onze missie blijft ongewijzigd: het bevorderen van de Vlaamse comedycultuur door het aanbieden van een podium aan zowel nieuw talent als gevestigde comedians.

Onze club draait volledig op de inzet van vrijwilligers; een team van comedy liefhebbers die alles doen van ticketverkoop tot de organisatie van de shows. Deze gemeenschappelijke passie voor comedy zorgt ervoor dat elke avond bij ons speciaal is.

We blijven ons inzetten voor het ontwikkelen en ondersteunen van comedy, met het doel om ons publiek — van jonge studenten tot ervaren kenners — te blijven verrassen en entertainen.

Bij de Levels Comedy Club zetten we ons in om comedy in al zijn vormen te vieren, nieuw talent te koesteren, en onvergetelijke momenten te creëren.